Üzletszabályzat elfogadása

 

1.      Tájékoztató adatok

Cégünk elérhetőségei:

Békési Pálinka Centrum Internetes Pálinkafőzési rendszerét üzemelteti:

Békési Pálinka Zrt.
5630 Békés, Gőzmalom sor 12.

Az Internetes Pálinkafőzés fizikai helyszíne:

Cégjegyzékszám: 04-10-001586
Adószám: 13425946-2-04
Bankszámlaszám: 11733003-20121967

Tel.: 06 66 741 550
Fax: 06 66 741 550
E-mail: bekesipalinka@bekesipalinka.hu

Vezérigazgató: Békési Zoltán
E-mail: bekesipalinka@bekesipalinka.hu

Az Internetes Pálinkafőzés helyszíne és vevőszolgálat:

Békési Pálinka Centrum
5630 Békés, Ady E. u. 1.

06 66 741 550
E-mail: palinkacentrum@bekesipalinka.hu
Vevőszolgálat nyitva tartása: Keddtől – Péntekig: 08:00-tól 17:00-ig; Szomabton 08:00-tól 12:00-ig
Ünnepnapokon, Hétfőn és Vasárnap Zárva

2.      Vevőszolgálat

A Vevőszolgálat az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a vevők részére:

A termékek kiszállítása,
A vevői észrevételek kezelése,
Reklamációk kezelése
Regisztrációk kezelése,
A megrendelések feldolgozása (keddtől-szombatig),
Információk szolgáltatása,
Akciók kezelése, a regisztrált felhasználók értesítése,
A www.palinkacentrum.hu oldalait bárki korlátozás nélkül böngészheti, véleményét, megjegyzését közölheti. A www.palinkacentrum.hu  oldalainak frissítése naponta történik.

3.      Regisztráció

A  www.palinkacentrum.hu  Internetes Pálinkafőzési rendszerében csak regisztrált felhasználók vásárolhatnak szolgáltatást.

A regisztráció írásban, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik, és feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzleti szabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja. A Békési Pálinka Zrt. jogosult azonban visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs űrlapon (pl. nincsenek feltüntetve a szállításhoz szükséges adatok), vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra következtethet, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. A Békési Pálinka Zrt. jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve vásárlás esetén) a felhasználó, vevő részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.

A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor írásban, a vevőszolgálatnak küldött email útján megszüntetheti.

A regisztrált felhasználó a "Bejelentkezés" ablakban a felhasználó nevének és jelszavának helyes beírása után a saját adatait, szállítási adatait módosíthatja, illetve törölheti. Amennyiben a belépéshez szükséges adatait elfelejtette, az "Elfelejtett jelszó" menüpont alatt új jelszót igényelhet, melyet a regisztráció során megadott e-mail címre küld el a rendszer részére.

A regisztrált felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy kifejezett tiltakozása hiányában a vevőszolgálat részére a hírleveleket, illetve az akciókról szóló értesítéseket elektronikus formában megküldje. A regisztrált felhasználó a vevőszolgálatnak küldött e-mailben jelezheti, ha nem kívánja ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni.

A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodó szervezetek az Online Pálinkafőzés rendszerét nem vehetik igénybe.

A regisztrált felhasználó mindazon szolgáltatások igénybevételére jogosult, amelyeket a regisztráció során megjelölt.

A regisztráció a vevő és a Békési Pálinka Zrt. közötti távollévők között kötött szerződésnek minősül melynek nyelve magyar. A szerződés csak elektronikusan kerül iktatásra.

4.      A termékekről

A  www.palinkacentrum.hu kizárólag Internetes Pálinkafőzést (bérfőzési szolgáltatás), valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat értékesít. Az internetes Pálinkafőzés során létrejövő termék: bérfőzetett pálinka, mely esetén minden tétel egyedi termék, ezáltal a megadott főzési mennyiségek csak tájékoztató jellegűek.

A termékleírás tartalmazza:

a termékkategóriát
a termék alapadatait
a vételárat, mely tartalmazza az ÁFÁ-t is,
a rendszer használati útmutatóját

Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért a Békési Pálinka Zrt. nem tud felelősséget vállalni. A képek színei némileg eltérhetnek a valóságtól. A termék adataiban a változás joga fenntartva. Az oldal feltöltésekor keletkezett esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk.

5.      Garancia, szerviz

Az Internetes Pálinkafőzés (bérfőzetett pálinka) egyedi mivoltából eredően a Békési Pálinka Zrt. a termékre garanciát nem vállal.

A pálinkafőzés folyamán a Békési Pálinka Zrt. törekszik a legjobb minőségű termék előállítására. Az ügyfél az Internetes Pálinkafőzés folyamán be kell tartsa a Főzőmester utasításait. Saját felelősségére a javasolt paraméterektől eltérhet, viszont ez esetben a Békési Pálinka Zrt. a pálinka élvezeti értékét nem tudja szavatolni.

A javasolt paraméterektől való nagymértékű eltérés esetén – különösen, ha ez a főzés sikerességét, vagy a berendezés működőképességét veszélyezteti – a Főzőmester jogosult az irányítást fizikai értelemben átvenni, esetlegesen a távoli elérést megszakítani.

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézése tekintetében a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

6.      Megrendelés

 

A vevő a megrendelését az Internetes Pálinkafőzés menüpontra kattintva adhatja le.

Első lépésben megadja a megrendelt bérfőzetett pálinka jellemzőit (cefre típusa, pálinka szeszfoka, palackozás módja).

Ezen az oldalon megadja az ügyfél a megrendelés teljesítéséhez szükséges, valamint a jövedéki törvény által előírt adatokat.

A lap alján a vevő meg kell tegye a jövedéki törvény által előírt nyilatkozatokat, valamint nyilatkozik a tárgyévben kedvezményes bérfőzési szeszadóval összesen előállított gyümölcs szesz mennyiségéről.

Ezt követően nyílik lehetőség továbblépni a fizetési felületre.

A megrendelés elküldése után a vevő egy automatikus üzenetet kap, amely azt nyugtázza, hogy a megrendelés eljutott vevőszolgálatunkhoz. Amennyiben szükséges, munkatársunk rövid időn belül e-mail-ben vagy telefonon megkeresi a vevőt. 

Ezt követően a megvásárolt "jegy" birtokában válik lehetségessé az időpont foglalás.

A megrendelés folyamán a vevő korábbi bérfőzései tekintetében az alábbi nyilatkozatokat teszi:

a.      „A gyümölcstermesztő háztartás nevében kijelentem, hogy a tárgyévben kedvezményes bérfőzési szeszadóval összesen ........... liter gyümölcsszesz került előállításra.
A kedvezményes adó mértékkel adózottan átvett bérfőzött párlat, gyümölcs szesz mennyisége ........... liter.”

b.      „Kijelentem, hogy az átvételre kerülő bérfőzött párlatból ........... liter mennyiséget kívánok értékesíteni.”

c.       „Kijelentem, hogy általam és velem egy háztartásban élők a tárgyévben nem állítottak elő magánfőzés keretében párlatot.”

d.      „Kijelentem, hogy az általam átadott kierjedt gyümölcscefre nem tartalmaz hozzáadott mesterséges vagy természetes eredetű cukorból, izocukorból vagy mézből származó alkoholt.
A gyümölcs termesztő háztartás gyümölcs termő területtel (gyümölcsös, gyümölcsfa) rendelkezik, amelynek tagja vagyok.”

A megrendelést a Békési Pálinka Zrt. vevőszolgálata visszaigazolja.

7.      A vásárlástól való elállás joga

A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még az Internetes Pálinkafőzés megkezdése előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást jelezheti e-mailen, telefonon, írásban, vagy személyesen is.

A vevő elállása esetén a Békési Pálinka Zrt. az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríti.

Egyéb esetben a vevő az áru speciális jellegéből adódóan nem élhet elállási jogával, a lefőzött bérfőzetett pálinkát köteles átvenni.

A vevő tudomásul veszi, hogy az át nem vett bérfőzetett pálinkát, jegyzőkönyv felvétele mellett 3 hónapot követően megsemmisíti.

8.      Szállítás, átvétel

A szállítás hétfőtől-péntekig kérhető.

A megrendelt termékek kiszállítását alvállalkozókon keresztül (GLS és Magyar Posta) vállalja a Békési Pálinkárium Kft.

Az itt szereplő szállítási feltételek csak internetes megrendelés esetén érvényesek.
A vevő a megrendelőlap kitöltésekor nyilatkozik a választott szállítási, átvételi módról, amely lehet:

a.       Személyes átvétel a Békési Pálinka Centrumban (5630 Békés, Ady E. u. 1.) legkésőbb az Internetes Pálinkafőzést követő egy héten belül.

b.      Elhelyezés a Békési Pálinka Centrum Pálinka Trezorjában maximum 3 hónapig

c.       Személyes átvétel a Békési Pálinkáriumban (1072 Budapest, Nagy Diófa u. 7.)

d.      Házhozszállítás futárszolgálattal.
Házhozszállítás időpontja: hétfőtől-péntekig 8.00-21.00 óráig
A megrendelés módosítására a megrendelés leadása után már nincs lehetőség.
Amennyiben a vevő a kiszállított terméket nem veszi át, a sikertelen, illetve az ismételt kiszállítás költsége is őt terheli.
A vevő az áru átvételekor köteles személyesen aláírni a mellékelt Bérfőzési lapot.9.      Számlázás, fizetési módok

A számlát minden esetben a Békési Pálinka Zrt. állítja ki, amely tartalmazza a szállítási költséget is, amennyiben Ön rendelt házhoz szállítást.
A megrendeléskor a vevő az alábbi fizetési módok közül választhat:

- Bankkártyás fizetés

10.  Adatvédelem

A Békési Pálinka Zrt. számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a felhasználók és, vevők személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak és minőségirányítási szabályzatának megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. Ennek megfelelően a Békési Pálinka Zrt. elkötelezte magát, hogy a felhasználók és vevők adatait a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat és a saját minőségirányítási szabályzatát megtartva kezeli, és ezáltal hozzájárul a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez.

A megrendelések teljesítéséhez szükséges, alvállalkozók részére történő adatszolgáltatást leszámítva a Békési Pálinka Zrt. az általa kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át. Az alvállalkozók a Békési Pálinka Zrt. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve harmadik személyeknek átadni.

11.  Néhány kiemelt fontosságú jogszabály:

1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról,
1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről,
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
Az adatokat minden módon védi a Békési Pálinka Zrt., különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, megváltoztatás, törlés, megsemmisülés ellen mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.

A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.

Kizárólag olyan adatot kér a Békési Zrt. a regisztráció során, melyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek.

A regisztrációkor, vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat a Békési Pálinka Zrt. saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti.

A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Békési Pálinka Zrt. a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja.

A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

12.  Kapcsolatok

Az oldalakon számos más szolgáltatóval való kapcsolatra van lehetőség a linkeken keresztül. Ezekre történő ugráskor átkerülnek más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a személyes adatok kezelésére nincs befolyása a Békési Pálinka Zrt.-nek. A Békési Pálinka Zrt.-t továbbá semmiféle felelősség nem terheli a kapcsolódó weboldalakon közzétett információk és adatok tekintetében.

13.  Felelősségkorlátozás

A  www.palinkacentrum.hu-n keresztül történő vásárlás feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve vevő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A Békési Pálinka Zrt. nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

a weboldal használatából, vagy üzemzavarából, az adatok bárki által történő megváltoztatásából, az információtovábbítási késedelemből adódó,vírusok okozta, szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő, vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.
A Békési Pálinka Zrt. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.
Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi - változást megelőző - ár érvényes és kerül felszámításra.

14.  Szerzői jogok

A Békési Pálinka Zrt.weboldala szerzői jogvédelem alá tartozik. A weboldalon megjelenített tartalom egészét, illetve részeit a saját személyes használattól eltérő célra és mértékben kizárólag a Békési Pálinka Zrt. előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni, kinyomtatni, reprodukálni, terjeszteni, tárolni és átruházni.

15.  Érvényesség

A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a szállításra és megrendelésre vonatkozó feltételek is - továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a webáruházban történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek.