Pálinkakóstolás a Békési Pálinka Centrumban

A BPC 60 fős kóstoló galériáján, – Magyarországon, egyedülálló módon – kb. 100 különböző féle Békési pálinkából kóstolhat szakszerűen, és közben elismert szakembereinktől teljes körű tájékoztatást kaphat a választott gyümölcsfajták ismérveiről, a belőle készült pálinkák jellegzetességeiről.

Külön programként ajánljuk a legmodernebb látványfőzdénkben a pálinkafőzés folyamatának megtekintését.

A pálinkakóstoláshoz biztosítunk pálinkakorcsolyákat.

A gyerekekkel érkezőket játszószobával várjuk.

AZ ALÁBBI KÓSTOLÓ CSOMAGOKAT KÍNÁLJUK VENDÉGEINKNEK:

  1. Csak az íze kedvéért! 3 x 2 cl pálinka: 1900 Ft/fő
  2. Kérek még! 5 x 2 cl pálinka: 2900 Ft/fő
  3. Csak az uram/asszony meg ne tudja. 7 x 2 cl pálinka: 4000 Ft/fő
  4. Babonásoknak. 13 x 2 cl pálinka: 5300 Ft/fő
  5. Erős idegzetűeknek. Korlátlan pálinkafogyasztás: 8100 Ft/fő
  6. Kóstoló program, pálinkafőzéssel (résztvevők létszámától független): Kérjen árajánlatot.

(1 üst cefre főzésének végigkísérése, kóstolással, a lefőtt pálinka elvitelével.)

A csomagok ára tartalmazza a pálinkakorcsolyákat, a feltüntetett pálinka mennyiségeket.

Egyedi elképzeléseket is szívesen teljesítünk.

A kóstoló programhoz tájjellegű étkezés biztosítását is vállaljuk pl. csabai kolbásztál, csabai disznótoros tál, körösi halászlé, egytálételek, melyek külön fizetendőek.

Mindegyik pálinka a helyszínen megvásárolható.

Ha elmélyültebb ismeretre is vágyik, vegyen részt pálinka bírálói tréningünkön, melynek pontos tartalmáról és időpontjáról honlapunkon, telefonon vagy személyesen kaphat tájékoztatást.

 


IDŐTARTAM:

A kóstoló program időtartama kb. 1-3 óra, mely a csomag választásától is függ.
Pálinkafőzde látogatása 1 óra.

Pálinkakóstolás

 Pálinkás pohár:

A pálinka igényli, hogy egyedi pálinkáspohárból igyuk, hiszen ez által válik a pálinka élvezete teljessé. Az igazi pálinkáspohár tulipán formájú, alakja öblös, a szájánál összeszűkül, így gyűjti össze a pohár az illatanyagokat.

 Pálinkafogyasztás

A pálinka hőmérséklete nagyon fontos. Az íz, zamatok és illatanyagok szoba hőmérsékleten 15-18 °C- on érvényesülnek a legjobban. Ha a pálinkát hűtjük, akkor csökken az élvezeti értéke. Először az illatozással kezdjük, majd apró kortyokkal folytatni a kóstolást, hiszen ekkor jön ki a valódi tiszta gyümölcsíz. A pálinkát lassan kortyolgatva fogyasszuk! Élvezzük ki minden cseppjét és ne kövessük el azt a hibát, hogy egy hajtásra megisszuk. Fontos dolog a pálinka színe. A jó pálinka átlátszó, bár ez nem igaz az ágyas és érlelt pálinkákra, mivel ezek esetében a gyümölcságy módosíthat a színen, az érlelt pálinka pedig lehet halványsárga, de akár arany sárga is. Ha többféle pálinkát kóstolunk, akkor a kevésbé intenzívtől haladjunk az intenzívebb felé, pl. kezdjük a kóstolást alma pálinkával, egészen a törkölyig. A kóstolás közben fogyasszunk semleges ételeket, pogácsát, sajtot, almát és szódavizet, vizet. Így könnyebben tudjuk majd megkülönböztetni a pálinkákat.